Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orangutang







Dom går genom USA. ut mot havet. De tar sina barkbåtar och försvinner i tusental. Även i Afrika och även i Europa. Och i Sydamerika. Väl ute sluts de och låter timmarna passera. Dagar blir veckor. Veckor blir månader och år. Vattnet är kristallklart. Man ser hundratals meter ner och himlen som speglar sej på ytan. Barkbåtarna skaver mot varandra, de guppar lätt av vågor i vinden. Deras Ögon blänker också. De stirrar ut, ser plötsligt höstlöv som driver mot dom. lägger sej runt barken som om det var deras mammor.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 249 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-10 10:23



Bookmark and Share


  Nanna X
texten stannar tiden, förmedlar en fantastik känsla av tidlöshet...
2014-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg