Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Lars Noréns film - Försök inte förstå..


I spegelbildens reflexer


Jag ser rädslan
fasan
och det ordlösa lidandet

~~*~~

i blekta nummer på din arm

~~*~~

skymtande i djupets dunkel
under
tidens polerade yta

~~*~~

som bär generationers
släckta röster
i sin själ

~~*~~

i dunklets bråddjup
dolt av tiden

~~*~~

möter du ordlös blodbestänkt
sorg

~~*~~

smärtans ok tynger mina axlar

~~*~~

förvägrandes
din som min själ
glädjen

~~*~~

tyngden av de många osaligas fötter
som trampade ner
dina rötter

~~*~~

och stal din framtid

~~*~~

vi delar smärtan sorgen
och lidandet

~~*~~

att se in i ondskans 
ansiktes spår

~~*~~

från olika sidor av spegeln

~~*~~

men skuldens ansikte är mitt
och skammen
blir min
skugga

~~*~~

så länge ondskan
låter dina sår
blöda

***




Fri vers (Fri form) av Stjärnöga
Läst 524 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-05-10 16:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
så berörande..text
2014-05-15

  Lars Hedlin
Världen behöver förändras i energi och tanke..bra förmedlat ;) kram
2014-05-12

    ej medlem längre
Den grep tag och berörde,
2014-05-12

  Ljusletaren
Tänkvärd och bra dikt!
Verkligen en dikt som håller i alla tider/kram
2014-05-11

  ResenärGenomLivet VIP
Stark och berörande dikt...
2014-05-11

  ULJO
En text som griper tag
2014-05-10

    ej medlem längre
Smärtsamt och djupt berörande..
2014-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Rakt in i hjärtat som en tagg.
2014-05-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Sårig inkännande dikt som berör på djupet.
2014-05-10

  Fale Bure VIP
Stor applåd!
2014-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga