Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snön reflekterar ljuset

Snön reflekterar ljuset
ligger tungt på granarna efter banan
När den man älskar
böjs under bördan
Dagar svarta som porfyr
Vad ser dina ögon?

Tiden väntar inte på någon
skrider vidare utan att se sig om
Mörka skuggor drar förbi tanken
Det är tidigare än det brukade vara

Att studera årsringarna av andras liv
finns det något så förtvivlat?
Kan inte separera
agnarna från kornen

Planer nedmalda i trängseln
Utspilld i höjd med marken
Men låt oss lämna detta
var dag har nog av sitt eget
Låt oss inte lägga sten på laxen
Ack: den dag kommer
när jag måste systematisera och gömma
måste bagatellisera och glömma

I korsningen
mellan att vilja och att göra




Fri vers av Cathrin M
Läst 550 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-05-11 10:38



Bookmark and Share


    Skaldekarl
Man står egentligen alltid i korsningen mellan att vilja och göra... en bråddjup text!
2014-05-19

  Alicia Stenfors
"Tiden väntar inte på någon" – verkligen.
2014-05-15

  Linda CH VIP
Gillar djupet och funderingarna. Mycket läsvärd!
2014-05-15

  Lars Hedlin
Så fint ;)
2014-05-12

  axveronika
vilken fantastisk text
2014-05-11

  Michaela Dutius
En text som tränger in och stannar kvar
2014-05-11

  Silverstripe
En mycket fin text!
2014-05-11

  byggpoeten
Underbar text!
2014-05-11

    ej medlem längre
Tänkvärd text med mörka toner
2014-05-11

  Lehva VIP
Du väcker många tankar. Och dikten innehåller många vemodiga, vackra formuleringar. Den ska läsas och begrundas. Många gånger.
2014-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som berör.
2014-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Cathrin M
Cathrin M