Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi vadstenabor vill värna Vätterns vatten!

Nu Vätterns sjö vi värna vill
vårt rena vatten här intill
tål varken skräp eller spill
vår bygds: Sigill! Refill!
Men regim är sträng och kall
och ser med blundarögon mest
och vill med sina bombanfall
skjuta i sjön, som test...
Och med dessa kusliga hemska bloss
blir det ej bara sämre för oss
utan för alla som sett vattnet sina
skall de ge ny mina...

Ty denna sunda reflexion
borde väl ge en aktion
och på regimen få fason
och ta till sig vår ton!
Dricksvatten ett kom ihåg har:
Rent vatten där smuts kammar: Noll!
Vårt råd hoppas vi regim tar
för det spelar stor roll!
För vi har detta goda mål:
Gör ej vattnet till ett hett bål!
Vi hyser nu ett stort hopp
både natt som dag:
Vårt ord blir deras lag!



















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 606 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-11 11:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra!
2014-05-12

    Dan Myrbeck
Bra! Jättebra rubrik!
2014-05-12

  ULJO
Bra text
2014-05-11

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så viktig text! Om så viktigt ämne! Glömt detta, tack för påminnelsen. Lyssnade på13 Grandmothers i Stockholm ( se gärna min text om det,den ligger på min sida under Läs gärna :) ) i somras, när de träffades där. Många bra föreläsningar, bl a en om Vätterns vatten och detta med natobombövningar som planeras!
2014-05-11

  Eva Langrath VIP
Fin brandfackla
2014-05-11

  lodjuret/seglare VIP
Din penna glöder i sant kall
du har alla hästar i ditt stall
koll på saker, vanliga ting
som plums i vatten sprider din ring
ord och inga visor tala du skall
2014-05-11

  Ezmeralda VIP
Hurra vilken bra text!
2014-05-11

  thyra
Fin brandfackla och rubrikens alliterationer gillas. Bra!
2014-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt