Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ett rymdskepp på väg mot ingenstans









Vi vågar inte vara människor. Skuggorna äter upp oss, bildar jättelika konturer. Alla lampor brinner efter oss var vi än går brinner dom. Överallt kastar dom sitt ljus. Jag vet där inne i skogen, långt in i mörkret står den. Gatlyktan bland skogens alla granar och gråter ensam. Om dagen tror den att den är en al som kommit fel. Den skruvar om sitt hölje upp och låter fågeln lägga pinnar. Själv står jag en bit bort så pass att jag slipper det starka skenet runt mej.
Skogsdungar brinner och tunnlar brinner, de brinner en svag kväljande låga av sorg och ensamhet. Nattetiden suckar sitt smärtande bröst. Regn på gatan glittrar när droppar möter strålar. Starkt och klart. oavbrutet. Som ett rymdskepp på väg mot ingenstans. Fast i sitt garn av ljus.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-11 12:55



Bookmark and Share


  jimmy johansson
Språksymbolens stavelse är som en stigande surrealism.
Din udd på ditt skrivdon är ett sprött spröt där textens inneboende strof vistas i sin egen natur.
Skeppet som skalden färdas i är du.
2014-05-11

  Nanna X
haha gillar gatlampan med identitetsproblem ; )
2014-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg