Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan och Draken

Det var en gång en flicka

som trodde på livet

som målade i sanden

hoppade på stenar 

och såg mjukglassälvor

bland molnen 

 

Det var en gång en kvinna 

som trodde på kärleken

som målade vackra drömmar

hoppade över alla stoppljus

och missade glasskärvorna

bland orosmolnen 

 

Det var en gång en kvinna 

som trodde på förändring 

som målade gallret rosa

hoppade över egen vilja

och bad stjärnorna om kraft

om natten

 

Det var en gång en man 

som bar en drake inom sig

som matades med underkastelse

gnagde på självkänslan

och spottade ut resterna av ett självförtroende

på den färgglada trasmattan

 

Det var en gång en kvinna

som hoppades på luft och värde

som bad till stjärnorna

hoppade med barnet på ryggen 

och flydde Draken bort över frihetens

daggvåta  nattgräs

 

Det var en gång en flicka 

som tvivlade på livet

hoppades på kärlek 

som bad till stjärnorna 

om någon som skulle kyssa bort märken

efter drakens tänder

ligga i daggvått gräs

och se älvors lek

bland molnen




Prosa (Fabel/Saga) av HanKa
Läst 435 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-05-11 19:21



Bookmark and Share


  Annika Persson
vissa sviks oftare än andra
2014-05-11

    ej medlem längre
Sorglig, men ändå hoppfull.
2014-05-11

  byggpoeten
vackert och vackrare!
2014-05-11

    ej medlem längre
Elegant.
2014-05-11
  > Nästa text
< Föregående

HanKa
HanKa