Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan alla lära sej att spela ett instrument






Klockan slår tolv i skolsalen. matsalen serverar kokt fisk. Korridorerna är kala och trapporna hårda. Lärarna är vuxna och barnen lustiga och otåliga. en del springer några dröjer sej kvar i klasar. står och pratar lågmält med håret dolt för sina ansikten. Ute är det vår och skolvaktmästaren bär bort sandlådan med grus. Vid gallren smygs det med ciggen. Skolklockan låter likadant som för trettio år sedan när deras föräldrar gick här. Samma byggnad samma gator upp till Apostelhästenvägen 122 b. Musikläraren heter John är sextiofyra och går i pension om ett år. Ja det är där han bor. I fyrtio år har man sett honom gena upp mot Apostelhästenvägen 122 b med sin gitarrlåda i ena handen. Alla tycker John är okej och rolig. Hemma hos John är det möblerat och spartanskt inrett med sextiotalinteriör. En gammal Frank Zappa affisch inramad på väggen en gammal skivspelare av märket pioneer på en enkel bänk med fransad duk. I hörnet en enkel teve. och i köket står ett slagbord och två stolar.
Dagarna försöker han få eleverna att hitta sin musikalitet. musik som lek musik som terapi och mental stimulans. Jag minns när man pratade om Afrikaner och deras sätt att dansa naturligt och hur stela vi är här i Nordeuropa. Hur bredbenta vi står och hur kontrollerade vi alltid måste vara. Det är som om vi känner av varandras blickar hela tiden var vi än befinner oss och är livrädda för att ta det minsta lilla snedsteg, Jawohl. Det sägs att de riktigt stora artisterna gick ut med underkända betyg i skolan. Att i hans musiksal kan bara under ske så som möten mellan människor i första hand.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-11 21:28



Bookmark and Share


  Anya VIP
En fin bild av en människa. Tycker mycket om gestaltningen av oss, hur brebenta vi står....osv. Tycker också mycket om slutmeningen, att det finns olika slags under och att möten är under. Jättebra!!!
2014-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg