Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill inte tro på att våren förnyar mig och att vintern tyngde mig. Det måste finnas en annan anledning till skrivkrampen och kreativiteten som uteblev. Anyway...


Igen!

När solen tvingar ögon att kisa
och när marken är en isig hinderbana
beströdd med enorma pepparkorn

När man kan susa astfalten fram igen
och bara få lite örsprång
(När de hugger ner träden
för att börja odla lyktstolpar)
och förfädernas gräl tvingar dotter
att tillbringa all tid isolerad

När isoleringen leder till att man söker
tröst, mod och världen i musiken
och musiken exploderar
och man blir sådär fanatisk igen
sådär ofrånkomligt patetisk

Det är då uttrycken kommer tillbaka till mig
Det är just då som orden smiter ut
genom mungipor och pennor
och det faktiskt går att se
vad jag vill, menar, tänker

Det är då det är nu
och det är nu min penna kan glöda
igen




Fri vers av Bex
Läst 435 gånger
Publicerad 2006-03-26 22:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bex
Bex