Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När Vargen flyttar in

i nattmörkret 

i flickrummet 

glimmar vargögon 

i hörnen

eller om det är skuggor från persiennen

i tystnaden

gnisslar vargtänder 

i hunger

eller om det är vinden i takpannorna 

hon är rädd

*

i ensamheten 

i takvåningen

kommer vargen smygande 

så fort hon släcker lampan

sätter klorna

i hennes bröst

hon är van

*

i verkligheten

finns bara en sak 

för att skrämma

en ångestvarg på flykt

att sova bredvid någon

i kärlek 

hon vet

*

i enlighet

med ovanstående 

rekommendationer 

har hon hoppats

på någon

från verkligheten

men vilken man vågar sova 

i samma rum

som en varg

*

i rummet 

i sängen

sover hon ensam

i hörnet

vargen

hon får vänja sig vid

att han är det enda sällskap 

hon kommer få

i natten

i uppgivenhet

inför ödet

matar hon vargen med stesolid

och döper honom

till Wolfie 

*

i natten 

i ensamheten 

brottas hon

med vargen

hon förlorar

*

 

 




Fri vers av HanKa
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-14 00:15



Bookmark and Share


  fullkontroll
Spot on.. känner mif träffad och formulerar di sagolikt. Tack
2014-05-14
  > Nästa text
< Föregående

HanKa
HanKa