Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal bagatelldikt för fullständighetens skull.


I väntan på en papperspåse

Det är nog inte läge att börja på mitt stora verk just nu
Det är nog inte läge att förändra världen
(mer än lite)
inte läge med min lilla lilla pennstump
OCH JAG SKRIVER JU FÖR TUSAN PÅ EN PAPPERSPÅSE
(sponsrad av inredningsbutiken Haga Hem kan man säga att
jag är, det är det nog inte alla poeter
som är
(fast man kan säga det mesta förstås
bara inte det man vill
så att dom som borde fatta
fattar
fast kanske är det just det dom gör
i a f
fattar alltså - utan att man behöver
(och omkring mig finns möss och människor)
säga något särskilt alls, alltså
en gång tänkte jag
'När vi hatar varandra mest är det kanske när vi förstår varann
som bäst, förstår varann så förbannat väl, Men _ändå_ skiljs av ett hårstrå,
ändå absolut inte håller med
då...
eller nåt sånt... iaf... men man tänker så mkt... hör så mkt...
läser så mkt...
Skriver alldeles för lagomt (och människorna omkring mig undrar... eller jag tror då gärna att de undrar)
Och alltså om papperspåsen mot förmodan skulle flyga rätt
i ansiktet på BUSH (eftersom det här är en så lagom oseriös dikt
KAN JAG ANVÄNDA VERSALER LITE HUR SOM HELST för att...ja, utan
nån särskilt bra anledning alls egentligen någon har skrivit BIN LADEN
på en vägg i Lövgärdet) SÅ KAN HAN JU I ALLA FALL INTE LÄSA SVENSKA!




Fri vers (Fri form) av Martin Hellberg Olsson
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-14 20:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martin Hellberg Olsson