Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 15 Maj: Teori: Människan bakom jordbävningar


Jordbävningar också människans fel

 

Människans straffregister växer

nu anklagas vi för jordbävningar

Sinande grundvatten ger reflexer

som ger jordskorpan extra vingar

 

Kaliforniens mindre jordbävningar

har dubblerats från 1984 till 2005

P.g.a. att grundvatten upptvingats

från centraldalens naturbassäng

 

158 kubikkilometer grundvatten

som stabiliserar jordskorpan med sin tyngd

Har försvunnit på 250 år från naturskatten

vilket gör förkastningen mer spralligt upprymd

 

Speciellt under torra perioder

med än mindre tungt vatten

Blir allt än lättare att skaka sönder

människan blir ett naturfel i debatten




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-16 17:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Och all olja som pumpas upp måste väl ha någon betydelse.
2014-05-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP