Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MITT HJÄRTA LIGGER I FOSTERSTÄLLNING

Mitt hjärta
ligger i fosterställning
krampaktigt
med naglarna djupt i ryggen
inte för skydd
inte av rädsla
bara för att livet
formats det så.

Mitt hjärta har krupit ihop
i fosterställning
i framstupa sidoläge
under smekningar
under slag
under svepande svarta vingar

Mitt hjärta ligger
på lid de parade
och ser alla defilera förbi
med buketter av sopor och tomma buteljer
som ett farväl eller välkommen hit

Mitt hjärta ligger
i fosterställning
marinerat av kärlek och hat
av åtråns cajenne
och avskyns salt
av längtan till elden som avslutar allt.

Mitt hjärta är rullats i sanden
släpas i jord och gräs
väntar på den slutliga branden
kanske inte för skydd
inte för rädsla
bara för att
mitt liv just har format det så.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 388 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-17 14:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vädigt levande.
2014-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth