Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bild , en känsla jag fick av en minisekund av tvbild.


THE MARRAKESHEXPRESS

I Marocko
klättrar
mänskor med blodiga fötter
uppför stängslet
fem meter
mellan liv och död.

De långa batongerna viner
över svarta vader och barnens skrik
Deras längtan är vägen
över sundet
över uppsvällda lik

Svart siluetter mot
solnedgång
Like a Bird on wire
som svärtade blommor av hopp
mellan blodig taggtråd
och svettig kropp

Vid skuggan av stängslet
på den absoluta andra sidan
peggar golfspelaren upp på tee
lite störd av barnens skri
över pappa och mamma
som flyr
genom bunkrar
som ett perfekt genomfört par
medan barnen stannar kvar.








Fri vers av Jan Linderoth
Läst 432 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-17 15:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Sedan 1975 ockuperar Marocko Västsahara.
Marocko är en blodbesudlad ockupationsmakt och diktatur som det talas alltför lite om.
Kristna förtrycks och förföljs i så gott som alla muslimska länder.
2014-05-17

  Hon, Hanna
Fantastiskt skrivet, men så hemskt!
2014-05-17

  louisegirl
Fruktansvärt...
Fint framfört och skrivet!
2014-05-17

  axveronika
ua. vilken verklighetsbild. Väl skrivet
2014-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth