Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demitri








Sommar som vinter somnar jag bakom tivolits måne. Jag somnar där ovanför kullarna där allt är uppmonterat på en sandplan som lyses upp av halogenlampor. De är stöpta och huggna som tekoppkaruseller i halvmånesform. Stånd med glassmaskiner och tombola gnisslar av galler för. Ett gäng borta vid ingången pekar på bergochdalbanan som försvinner bland molnen. De drömmer om en resa. Minnet av smaken av sockervadd biter sej fast i den kalla vinden och det är som om de höga husen där människor bor tagit all ström ifrån elskåpet bakom skogsdungen som höll tivolit igång för att hålla värmen i natt.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-18 08:48



Bookmark and Share


  Nanna X
ett övergivet tivoli, så klassiskt sorgligt och romantiskt...
2014-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg