Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite förbannad.


JAG SKRIVER

Vad skriver jag för
vad målar och sjunger jag för?
Är jag bara äkta när just de frågorna
inte ställs,

Jag har bugat inför jurys och publik
inför alkoholstinna förgätmigejs

Jag har lyssnat till
-A du dikt e inte min grej va, men sport är ärligt å fint,
Eller
- Nja jag vill nog se vad det föreställer...

Hade det inte varit
för att bergen lyssnar
för att havet ser
för att era ögon känner
Så hade jag ...nog fan skrivit ändå.

Nu läser jag min dikt
rakt in i muren
och skrattar när den faller

Jag tänder en eld
frågar inte varför
och skiter fullständigt om du hör

Jag skriver, jag skriver jag skriver!!!

Endast på grund av att ........
jag har en röst och en penna.

Jag målar bilder
som en scrapbook av levsamhet!!
och lever och lever och lever!

Se,
eller var blind,
eller försök att lyssna
eller förbli medvetslös

Jag skriver och målar, sjunger mina sånger
till mörker, till dimmor och till sårigheten.

Vad vill du höra? Vad vill du se?
Vill du se mig eller dig?

Eller blicka in i ett svart hål
för att höra dig själv?

Jag är bara förbannad och undrar.

jag är en jävla bra poet
men undrar lik förbannat!










Fri vers av Jan Linderoth
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-18 16:21



Bookmark and Share


  Lennart Arvidsson
Du är "en jäkla bra poet". Nu måste ag ta en paus från dina dikter.Får nog bli en janlinderoth-kväll framöver.
2014-05-28

    ej medlem längre
Håller med Larz där.
2014-05-19

  Larz Gustafsson VIP
Skriv du, Jan. Och skriv som du vill. Du behöver ingens samtycke.
2014-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth