Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alecia och den lilla fågeln




En liten grönbröstad fågel sitter på en gren

penslas lätt och lekfullt av solens ömhet

värmer som varm mjölk


Solen glittrar, o vattnets blänk i Alecias glas


Den lilla fågeln betraktar med gammelkloka ögon

en blick som ur trumslag av en ängel
visar en väg
får något att stiga inombords
och med det en röst som ljuder

O säg vem dricker trolldrycken
av solens återspeglande skönhet ur ditt glas?


Så burrar den upp sig
ruskar sina fjädrar
låter som när man snabbt bläddrar igenom en bok

Så sänks de gammelkloka ögonlocken

Nu vilandes, badandes i sol och grönskan
från trädet vid husets baksida

En plötslig vindpust och löven fladdrar dramatiskt i grenverket

men i fågeln råder stillhet

långt borta i en annan värld


© Gabrielle Laurèntzen




Fri vers (Fri form) av Gabrielle Laurèntzen
Läst 591 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-05-19 11:22



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En fin liten berättelse som man kan drömma vidare om...
2014-05-22

  Chawa VIP
Fint berättat, som en insiktsfull vacker saga! Tycker om!
2014-05-21

  Annika Persson
vänskapen till fågeln
till rörelsen och stillheten
till flykten
2014-05-21

  louisegirl
Ljuvligt! om den lilla fågeln
med de gammelkloka ögonen..
2014-05-21

  Bo Himmelsbåge
En vacker fint o livfullt skriven saga
om den lilla fågeln
med gammelkloka ögon
som burrar upp sig o drömmer
i stillhet
i en annan avlägsen värld

Sparas i min sagobok
2014-05-20

  mare VIP
Fint penslad dikt
2014-05-20

    ej medlem längre
Skulle kunna bli begynnelsen till en saga! Eller en hel sagocykel, med fågeln som "berättare"
2014-05-19

  Maria T
Ett drama som slutar i stillhet
2014-05-19

  walborg
Andlöst spännande iakttagelse
2014-05-19

    ej medlem längre
så finså!
2014-05-19

  Lars Hedlin
Framfört med känsla och inlevelse!
2014-05-19

    Lars Gullberg
Vilken fin berättarröst du har. Det är sagolikt och ditt bildspråk talar

vet du, fick en känsla av att den ska läsas högt. Man hör en röst i dikten.

Så poetiskt

/Lars
2014-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Gabrielle Laurèntzen
Gabrielle Laurèntzen