Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det svåra valet är att råka vara utan val



Jag får en tegelsten i huvudet, när jag försöker tänka på hur jag ska rösta i nästa val och råkar skriva en haiku. Den handlar om en dag i naturen, hur jag vandrar längs ängarna, snubblar över trädkramaren som tagit fel på bokskogen och Gullvivan.

Jag vrålar och fäktar med armarna när jag ramlar av Tellus, men jag är evigt förlorad i hjärtats rymd. Jag börjar ändå bråka med en människa som försöker odla morötter på månen, bara för att få ihop de perfekta stavelserna i nästa vers.

Jag träffar dig några ljusår bortom vallokalen. Du har sprungit hela vägen hit alldeles själv, eftersom du inte kunde göra dig hörd i vimlet. Jag viskar, att vi är ett par Einsteinar som av mystiska omständigheter blivit förälskade som barn igen.


_____________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-19 18:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt!!Där dök ju Einstein upp, den gamle uven;)
2014-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP