Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dröm,en vision.


Poeten bygger sig ett hus.

Arbetsrummet i källaren.
Högst upp: ett tornrum
med fönster i alla vädersträck.

Var söndag går han hit upp med sina dikter,
öppnar alla fönster,
gör papperssvalor av de fyllda arken.
släpper dem att flyga ut.
De seglar, sveper, störtar i hav och skog,
når sällan någon.

Men kanske en gång
når en svala en strand
där någon finner,läser och förstår,
ser mot huset

Dit en vindpust skickar svalan tillbaka.

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 229 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-20 21:13

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra!
2014-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram