Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bostadsområdet


Prickskytten








Lek med den där skuggan. På torget i regnet kom en flicka fram. I drömmen, fann jag en boll, den var röd. Den rörde sej i vinden och blåste i väg . Det är som om kanalen kröker sej i mörker, kröker sej ned som för att hon ska kunna nå botten ifall hon skulle ramla i. Men vattnet är klart och inte kallt. Och så säger hon plötsligt med mjuk röst runtom mej igen att det ligger barkbåtar på botten. Sen såg jag henne inte mer.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-20 23:16



Bookmark and Share


  Anya VIP
Suggestiv text som skapar bilder. Tycker om barkbåtarna på botten, för mig en metafor för att barndomen har sjunkit.
2014-05-23

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Väldigt fin text. Nästan mystisk.
2014-05-22

  lodjuret/seglare VIP
Tänk jag drömde att jag vaknade med sendrag, det var allt tur det bara var en dröm. Annars hade jag kanske inte läst din text eller sett solen skina från klar himmel och dagen hade varit mera till spillo.
2014-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg