Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur en outgiven samling med titeln "Duck Winter och andra återuppdykanden"


Hur rund är jorden

Hur rund är jorden

att ett barns huvud

ej bryr sig därom

 

hur rund är jorden

att egentligen räcka till

att vara vårt hem

 

hur rund är jorden

en tillfällighet, ett undantag

som vältrar sig genom rymden

 

hur rund är jorden

att födas och att föda

ett kretslopps egna cykler

 

hur rund är jorden

vi vet det matematiskt rätt

men

hur rund är jorden än

att vi den rätt begriper




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-22 00:01



Bookmark and Share


    Askanden
Fin symbios mellan torr matematik (för den utan sakkännedom) och poesins mjukhet.
2014-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström