Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Armborst






Sov nu. Sov i natt. Blunda. Släpp allt du har och fall. Vindstilla glittrar en sjö. Om himlens famnar och tusen nätters eldar, därifrån, och helst du hem du reser i. Dimma av skepp kryssar den punkt vilken dina drömmar har sitt namn. Väck då inte din själ.
Din andning är i paradiset då. I en sen kväll mot natt av ett litet fönster på glänt på den tolfte våningen, där i fyren av rött tegel i viken, där, där skeppen, barkbåtar, kanalen in i ett inlopp av morgon och måsskrik. till slut uppenbarar män på bänkar med brödsmulor som dom matar de små fåglarna med.
Små smulor som mättar de tusen och åter små fågelungarna,
medan små duggande regndroppar slår mot gatubelysningens sken ner över gatorna där jag går. Där jag blickar upp mot små fönster på glänt, där längs kanalen ner.


Inte tog jag någon paus i skrivandet.....

[Lars Gullberg




Prosa av Lars Gullberg
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-23 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg