Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fenomen










En sänd farkost roterar runt parken utanför. Släpper ned löv om hösten och fryser is på dina läppar om vintern. Om sommaren låter den barnen dansa på en blomsteräng. Allt fortare roterar den och våra hjärtslag accelererar, Snart har oljeriggen sugit upp den sista droppen. Men ingen av oss har ännu utvecklat vingar av de skulderblad som sticker ut i våra ryggar. Ännu har ingen lyckats få kontakt med livet efter detta. Vi går mot en farkost om morgonen och kliver på låter den rotera utanför. Släpper löv om hösten och fryser is om dina läppar om vintern- Barnen de plockar gyllene apelsiner på de mintgröna haven som om de kapat denna farkost om natten. Hur de liksom kränger runt och blänker om ögonen du vet.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-25 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg