Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommer du ihåg mig då?

Folk har berättat om Berlinmurens fall,
och det som komma skall,
historierna om broarna som brann
och damerna i Amsterdam,
slaget vid Lützen,
och ett möte på ett hav,
kommer du ihåg mig då?

(Vart tog tiden vägen?)

En resa till Gambia,
en tripp till Paris,
en weekend i Lissabon,
ett smörrebröd på Ströget,
lite vodka i Rom,
kommer du ihåg mig då?

(Vart tog tiden vägen?)

En båt till Shanghai,
en man i kavaj,
en dans på fridens torg,
ett skoskav i Indien,
ett avstånd i Tibet,
kommer du ihåg mig då?

(Vart tog tiden vägen?)

En flygbiljett hem
som var menad för två,
en kärlek som är svår att nå,
minns du nätterna i Rio,
minns du löftena vi gav,
att aldrig ge oss av

det var dagarna vi räknade,
vi var tiden som gick,
kommer du ihåg mig då?




Fri vers av latenightblues
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-25 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

latenightblues
latenightblues