Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs till en person med två blå ögon, efter att ha sett en bild som bara visade personens yttre skönhet. Jag har i marginalerna träffat på hennes inre.


De där två starka blå

De där två starka blå
dem kan jag inte undanglida
De får mig ju att tänka på
en annan, större sida
av det vi kallar liv.

Jag vet jag har en väg att gå
det kan jag inte undanhålla
Men får det mig att tänka på
att jag är fastnad i en fålla
i det vi kallar liv.

Och mina tankar blir så plötsligt små
det kan jag inte undansopa
ty aldrig har jag sett två blå
så starkt men ändå stillsamt ropa
till det jag kallar liv.

Skäret 2014 05 24

Hg 




Bunden vers (Rim) av Marlboroman/Hg VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-26 03:07



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tycker om den bundna formen som ger en tyngd åt det reflekterande orden som får mig att tänka på ett sakta uppvaknande till liv.
2014-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Marlboroman/Hg
Marlboroman/Hg VIP