Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är endast mellan henne och månen och ingen annan





Tystnaden
är en sång

Den börjar
med en vibrerande fiolsträng
som sedan får henne att viska orden
i vinden.

Stoftet
som en gång
var ett saligt folk
i universum

faller i en tom glashall
av is och mörker
Går som hissar
i de djupaste av dalar

Ända sedan
det förrförra universum
dog ut

går dessa
långsamt ned
och vi
samma väg

och öde till mötes.

Det blå
och främmande skenet
I våra ögon

sett som en grå väg
av gas

miljarder och
åter miljarder ljusår

kasta du
ditt spö i vattnet
eller räkna
tills du blir galen.

Hon låter drogen
förändra pupillen
och sin andning

det är endast
mellan henne
och månen
och ingen annan.



(C) Lars Gullberg




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-01 13:15



Bookmark and Share


  surface to air
Åh tycker väldigt mycket om din text! Magisk.
2014-06-16

  jimmy johansson
Här och där i levande livet.
Uppbunden av mig själv eller någon annan förvaltar du hela världsalltet i tid och rum.
Knuten till ett annat liv.
Bunden till en annans liv.
Fri från en annans liv.
Ordorgasmatiker av rå rang.
En öppningsreplik i kulissen.

-ord och tal bör gå hand i hand.
( och det gör det )
2014-06-01

  Nanna X
lyckad magi + tidlöshet
2014-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg