Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resturangbranchen


Springer upp och ner för trappor
under lådor med vin och bröd
benen spinner
jamar
mjao
fast kurrningen är hunger
Hur smakade lunchen?
Oexisterande
borta
puts väck
barnet har spillt, så skynda
en fläck
i mitt inre - ett lugn ibland kaos

Skrik inte på mig
Ditt arbetarsvin!
Jag, utan rast, som har slitit för dig,
för lönen jag ej vet är god eller ond
ajaj
brännhett kaffe
en dam vid min axel
Vart ska kannan stå?
En gratis påtår?
Glöm det din häxa
och lär dig en läxa!
som sofi-propp är bonus ett faktum
NEJ!
Ej här
Så hårt med mig
som smörar på bra ändå vid buffén

Så skynda dig nu
ut i vasken
med disken
som den blinde ej kunnat kånka på själv
nej, hu så förargligt
men vad ska man göra?
Tårtan, den välter
Hallå! Stanna tid!
Jag tror att jag föll
ett tomrum med brist
mellan växel och fudge

Opp, inte rasta
som flickan vid fönster
nej, vilken frisyr!
Men inte nämna
inte fumla
sluta aldrig le
Ett leende från mig gör din dag
och kaffet lagom varmt

Fräser till men samlas
det är allas fel
men jag måste spela
för att få min kaka
och bröd, hämta nytt!
Allting blir bytt!
En frächare dag
inte lördag, nej nu!

Samma sak, omigen
Män till all ära
en blink och en höft
slipper jobbet bli mitt

Sedär!
Allt är snyggt
och var gäst utåt gå
Jag sjunger en stump
I lycka?
Ja
och nej
en obesvarad tes
men jag lever tills nästa helg

knog igen






Fri vers av Skalet
Läst 407 gånger
Publicerad 2006-03-27 19:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skalet
Skalet