Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Asfaltens spegelbild

Så magerlagd han är
den kutryggiga gestalten
hur böjt han går
och speglas i asfalten

bekymrad han ler och ser
döden nalkas som en skugga
och han som inte smakat
en enda av livets tugga

av livets vatten finns inget kvar
bara torka och den lilla fukt
som trillar ner på alla och envar
och förhindrar dödens lukt

på den kutryggiga gestalten
som böjt ser ner
på sitt liv
där i asfalten




Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-27 23:25



Bookmark and Share


  Annika Persson

Fågel tror du jag roas av Dig
när Du kvittrar så
2014-05-27

  Annika Persson

speglingen är mer av världen
då han lärt sig att lämna sig själv

och han längtar efter lite lycka
men är desillusionerad

en spett hackade i hans trädgård
utan att fråga om lov

om fågeln inte kunde se rakt fram
förbannat oförskämd

att inte förstå att det där ligger i tiden
att respektera intigritet

sitt i trädet, ja, på en gren



2014-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter