Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotboll


Här i vårat hem


Nere i undermedvetandet
hörs tystnaden.

Inom oss finns en själ.

Du har en kropp
men du är din själ.

All identitet är ärvd
och kopierad.

Sociala koder
byter smak och ideal
med varandra

och skapar klyftor

mellan väsen
av kosmisk energi som är vi.

Dras mot jordiskt fördärv
och galenskap och begär.

....Tvång och lidande.

Bär endast min
längtan och sorg

Allt utanför oss själva
gör oss störda.

Allt är en lögn

och vi begriper
inte bättre

medan det förfaller
runt oss och förgås.

Inte förrän vi blir fria.

Hon känner av
den förnimmelse

av diamant.

Det finns en lyster
i hennes blick.

Men dropparna på havsytan
är lika obetydliga

i sitt hav

som hennes andetag

i universum.

Det vackra
runtom oss

i ett ständigt regn av
känslomässigt kaos

är det vi kallar

tro hopp och kärlek

och får oss att orka
och inte bryta ihop i galenskap.

Vi måste skapa en bild
för att förstå,

Ett språk

för att kunna kommunicera.

En tid

för att kunna se
och sätta namn på det.

Men allt är påhittat.

Allt,

i en oändlig ensamhet

här i vårat hem i kosmos




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 241 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-29 12:46



Bookmark and Share


  Maria Natasja
"Allt utanför oss själva
gör oss störda."

Förbannat sant!

2014-05-29

  Marita Ohlquist VIP
Väcker många tankar.
2014-05-29

  Timah
Vad kan jag ens säga. Wow.
2014-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg