Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Strandpaulun


du min älskade heliga sfinx
fylld av alla himlars obegränsade
spirulinaflöden

du min guldbevingade vackra
undersköna själakollibri
klädd i frihetens smaragdgröna fjäderskrud
med dina fria sinnens öppna ögonljus

du min älskade
evigt solbelyst och glittrande ljuv
edens bevingade kronjuvel
som gnistrar för alla fria lustars prakt och ära

kom till mig du
den dagen när solen står i zenit
och drick min rika nektar
jag samlat åt dig
under min tusenåriga färd
genom de djupa havens virvlande underströmmar
mot denna strand
där jag ligger uppsköljd bland stenarna
blankpolerad len och solvarm
för dig
din egen månsten

alldeles under Ales sista färd
rider du in mot mig
saktar in
sveper varsamt över brynet

gnistrande smaragdgröna ögonkast
möts i våra väntande klara ögondjup
silkeslena lätta vingar flätas samman
formas till vår bädd
ömsluter oss
öppnar oss
törstas
lustas
dricks
smakas

så vi möts
förenas
enas i
extas
i vågor
som bränner
pulserar
skriker dunkar
i fullständiga explosioner
i vår alldeles egna högre sfär

vi är
en nyutsprungen blommma
av himmelsblå sammetsprakt
utslagen vilar vi
stolt och följsamt
över
stranden




Fri vers av Schizooliza
Läst 737 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-05-29 13:06



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
roligt. bra poem. här är en jag gjort som e bra: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1660261

2016-02-09

  aol
Så drömskt vackert skaldat
2015-04-05

  Fredrik Gaefke
Mums ;)
2014-11-15

    ej medlem längre
Jag känner rädsla.. ;)
2014-08-03

  Bo Himmelsbåge
Grattis till den välförtjänta uppmärksamheten!
2014-06-03

  Jordgubbsodlare
denna svada über alles! du är inte en poet, du är ett fenomen, en Södergran i norrsken! Detta är den yttersta viljans kosmiska historia, det gröna ljuset, den största orgasmen. Vila sedan, i tusen år... tills vi möts igen! :)
2014-06-03

  Lars Hedlin
Starkt fint vackert :)
2014-05-30

  Chawa VIP
Varmt möte efter tusende års längtande väntan... med bedårande vackert ordflöde i varje strof... Drömskt...sensuellt...underbart!
2014-05-29

  Bo Himmelsbåge
En vacker, lysande o tidlös dikt, som bedårar o förför med sin skönhet o elegans!!!

Sparas i Tusen o en Natt!
2014-05-29

  stig wikman
SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!
UNDERBART.

ÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHH !
KRRRRAAAAAMMMMMH !
2014-05-29

    ej medlem längre
En underbar skönhet flyter genom dina strofer...

2014-05-29

    ej medlem längre
Helt bedårande...
En tusenårig färd..och orden
likt vingar..flygandes det vackraste av
budskap...
2014-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza