Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyndan



(som brinner
intill vägkanten,

vad är det som brinner
intill vägkanten)


Din isländska hora föder barn igen
nere vid flodmynningen,
hon luktar kvinnoavfall och jag
drömmer att jag våldtas
av ryssen som tog min mamma,

jag drömmer att jag binder barnet
vid en höviska, lägger allt i
vattnet, kastar sten, hjärtat,
jag behöver hjärtat,
jag kastar stenarna,

friheten vid vattnet;

stäv hennes åtrå,

hon bankar barnets kött mot
moderns misstag.



"jag är stor inatt,
jag sväller som vete inatt,

jag töjer dina skåror inatt"


(det lilla hjärtat som vill leva,
töj hennes skåror,

hon minns inte)

(och jag gick vidare)


"sedan när hon växer,
tänjer varje cell,

ådror brister"


(alla djuren jag ville känna,
alla djuren,

träsket därute)


"du är inte samma skönhet
som svepte

men jag kan knappt röra mig"


(hon är för liten för vargar,
vi går till floden,

flyter ut i floden)

(TÖJ HENNE INTE INATT)


"jag växer som gudar,
dina bröst som druvor,

bara skal"


(och blodet rinner vidare,
vi går vidare,

kvinnor som älskar)

(bristerbortombegär)


"förenen er, vildar,
jag kommer med

de trollbundna"


(jag har din dotter jag har din dotter jag har din dotter)

(SÅ MÅNGA BARN)


"min far var videung,
min syster askunge,

min dotter hora, hon var en hora"


(intill vägkanten,
jag lämnade henne

utan utväg)

(DU ÄR DEN STORA FARAN)


"du är bara en spillra,
de tog dig

för en spillra"


(och jag förlåter dig jag förlåter dig jag förlåter dig)


"kvinnor som rensar
sina liv,

godheten inom dig"


(en stor man, de sade att du var en stor man)

(MEN DU HAR ALDRIG BRÄNT NÅGON)


"sök henne i vassen,
hon ligger i vassen,

väntande uppfläkt väntande"


(där tallarna gnider sig mot
varandra, kärlek jag osar av



lycka)




Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 684 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-06-02 12:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
För jävla bra
2015-11-03

    ej medlem längre
Outstanding!!! En rasande stormflod av sensuell brutalitet, mystik och helt enkelt en kaskad av ren, sann poesi
2015-02-03

  Fredrik Gaefke
Tårar
2014-12-02

    Bo Malte
starkt....
2014-10-28

    ej medlem längre
örfilar av lycka, och en
kaststjärna i ryggen
+
2014-09-20

    Jim Friberg VIP
Du har den där talangen för rätt ordval och placera radbrytningar exakt där dem ska vara. Fortsätt skriv för fan!
2014-06-30

  Nina Ahlzén
Oh, så rasande styrkespråk. Från; "Din isländska hora...", blir man bara lycklig av klangen.
2014-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP