Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ödesvision.


Båt kommer i hamn.

Segelbåten rundar piren.
Bogspröt pekar rakt in i gästhamnen.
Vågar han penetrera denna djupa hamn?
Ja, han tar ner seglen, startar motorn, glider fram.
Då lyses en neontavla upp på bryggan:
KORTTIDSTILLÄGGNING FÖRBJUDEN,
STANNA SÅ LÄNGE NI KAN OCH NJUT!
Mannen stryper motorn, lägger in backen.
Men en ingående ström har gripit båten.
Den far motståndslöst inåt viken,
slår mot bryggan.
Där kommer halvnakna flickor med smörgås och vin.
På bryggan spelar en rockorkester.
Monstertatuerade barbröstade.
Den maskerade basisten känner han igen.
Kopulering i alla hörn, neontavlan blinkar:
HA DET FINT, NJUT LIVET MEDAN NI LEVER!
orgasmer och könsdofter i luften.

Då ser han:
Flickan från förr! Hon finns där!
Dansar i bara trosor .
Hon har hål i ryggen!

På denna brygga, i denna natt,
sjunker allt bort i dimmorna
mot gryningen.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 261 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-02 21:45

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram