Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina andetag viskar ditt namn


lyssna noga....
hör du inte?
mina andetag viskar ditt namn
grönskande vindar bär det med sig

här mellan vår och sommar
är luften fylld med doften
från blommande hägg
och knoppande syren

brunbrända ben leker tafatt
genom krispigt grönt gräs
daggvåta tår
söker varandra
bland spirande ris och snår
fingrar stryker genom hår
blekt av försommarsol

på näsans tipp kan skymtas
sommarens första
svaga små fräknar
dom vaknar sakta
än går dom att räkna

bygger ett bo
i din famn
när försommardag
blir till natt
slumrar där tryggt
när varje andetag viskar ditt namn





Fri vers (Fri form) av AstridElisabet
Läst 322 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-06-04 12:00



Bookmark and Share


  Connie
Helt underbar. Så ljuvligt, ömt och kärleksfullt.
2014-08-23

  Angel of love
Ljuvligt fint.
2014-06-06

  Lars Hedlin
Längtansfullt och varmt!
2014-06-04

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt.
2014-06-04

  Gabrielle Laurèntzen
Det är underbart att få vandra i din sommardikt som andas sådan ömhet!

2014-06-04
  > Nästa text
< Föregående

AstridElisabet
AstridElisabet