Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag blev så glad...

Jag bläddrade snabbt igenom en tidning...
Va, tänkte jag vad var det som jag läste...
Någonting som lät så otroligt bra,
hade jag sett rätt...

Var det möjligt att det stod:
Skick viktigare än ålder...
Va, den som det alltid har varit så noga med
innan tänkte jag. För så fort en person nämns
vid namn hakas åldern på... Per automatik!
Och nu helt plötsligt verkade den inte alls
behövas eller ens vara nödvändig...

Så hittade jag sidan... Inte hade det hänt något
nytt för oss människor alls... Artikeln handlade om
antikviteter där skick och kvalitet var viktigare
än ålder vid värdering...

Så för oss människor är de precis som innan
på åldersskalan mäts vi och efter den rättar
världen sig... Men jag säger nu som innan
enbart en människas ålder, den säger
ingenting alls om henne och ger
absolut ingenting...

Vi människor nollas bara ut fortare
än möbler och ting...











Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-04 20:06



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt! Vad Rätt du Tänkt!**
Åren går
Äldre blir vi alla
men vi är inte äldre
än vi känner oss
i Själ,Hjärta
Finns Ungdomen Kvar/Kram
2014-06-11

  Ezmeralda VIP
JAG FICK MIG EN FUNDERING.
BRA SKRIVET AV DIG!
2014-06-07

  Ezmeralda VIP
JAG FICK MIG EN FUNDERING.
BRA SKRIVET AV DIG!
2014-06-07

    ADI Nehlin
intressant..bra text
2014-06-05

    Dan Myrbeck
Särskilt arbetsgivare verkar vara väldigt åldersfixerade!

/Dan, 52, snart 53
2014-06-05

  ResenärGenomLivet VIP
Det blev en liten besvikelse, men saker är bara värda pengar...vi människor är ovärderliga, vi kan
inte ersättas...det borde väl betyda en hel del...:-)
2014-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt