Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

7


jag tänkte gå till ICA
bara resa mig och sluta sitta förlamad i soffan
obekvämt i soffan som du kommer ta med dig
vi delar vårt hem i två
glömmer att jag kom hem till ett brev
två vissna syrenkvistar som du plockat
att du grät så du skakade i vår säng
den tar du också med dig

jag drar upp mina fötter ur jorden och klipper av tår och naglar
oändliga nätter har jag värmt dom i ditt knäveck
måste markera ett slut
klipper därför
det går trögt och blod smetas överallt
över hela soffan från MIO som du
tar med dig härifrån
och möblerna är möbler som droppar
detaljer på mitt bröst
det är dig jag minns
dig och två syrenkvistar du plockat
ett sista hopp om oss
en lila
en vit

jag reser mig inte ur soffan du tänker ta med dig härifrån och
ICA har stängt




Fri vers av tildam
Läst 304 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-06-05 00:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
allt med 7 är +
texten är; beviset
2014-10-15

  AgnesP
Enig med Maria. Bilderna i dikten är råa och sorgliga på samma gång. Och de tar sista linjerna är bara så bra .. knyter ihop allt med svärta.
2014-06-09

  Maria Natasja
Fy fan vad bra!!
2014-06-05
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam