Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leva


Det gäller liksom att försöka leva
så att man höjer sig över
jordiskt ägande och andras makt.
Att man förlikar sig med sin
fattigdom och prisar de
enklaste av livets gåvor.
Att man går frimodigt mot sina
drömmar och strävar att bli rik
i själen av sin frihet, naturen,
ens filosoferande och ens
fritt spelande fantasi.
Det gäller liksom att höja sig
över allt, besvikelserna, smärtan,
sorgen, döden och livet självt.
Och med det aldrig oroa sig
och se allt anspråkslöst
för det så vackra det är.
Uppskatta vart leende och god
handling, njuta av varje ny dag
man får leva, fröjdas över varje
fågelsång och varje himmel.
Uppskatta tystnad, uppskatta stillhet,
leva för allt som vackert är.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 381 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-06-05 15:36



Bookmark and Share


    Monica Kvist VIP
Det allra bästa här i livet får man dessutom gratis. Bra skrivet!
2014-07-12

  Bibbi VIP
Så fint formulerat.
2014-06-07

  mare VIP
Mycket fin
och så tänkvärd
sparar!
2014-06-07

  L Patrik W Johansson VIP
Som en sång i någon svensk film då de var bra

vilket är ett gott betyg
inte för jag bryr mig mycket om sådant men om sånger

Be well,
LPWJ
2014-06-05

  Oscar E Quinn
Mycket fint Thomas!
2014-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark