Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Riktig Poet


Min jourhavande skrivarmorsa
ligger skönt tillrätta
i min skrivbordslåda.

Hon är idel öra
lyssnar på alla mina glädjeyttringar
och torkar upp floder av tårar.

Så har hon ett blårandigt förkläde.
I det brukar jag krypa upp och få tröst när
inspirationen sinar,
när applåderna ligger under tusen per dag
och bläcket är trögt.

Jag befinner mig mestadels i förklädet.

Men så händer det att jag hoppar upp i verkligheten
och presterar något som är över alla
förväntningar och vi läser kommentarer och
myser.

Ibland bannar hon mej när jag är lite ekivok
och tramsar för mycket.
Tycker liksom inte att det anstår en
RIKTIG poet att skriva sånt.

Men då svarar jag att jag tänker varken bli en
Fröding eller nått annat skäggigt.

Vilket skulle vara ganska svårt
eftersom jag är i andra facket s.a.s.

Sen har hon förberett mig på att,
skulle jag få Nobelpriset
så följer hon inte med till Stockholm.

Det passar sig liksom inte
med förkläde på Nobelfesten.

Så OK, jag får väl hålla igen på allt
det där som i värsta fall hade gett mig priset.



Och dessutom är det långt till Stockholm.









Övriga genrer (Kåseri) av Alva Johnsson VIP
Läst 636 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-06-06 10:11



Bookmark and Share


  Amari
Måste få skriva igen...
Tur jag inte är en riktig poet,
utan kan få skriva fritt.
Högt och lågt och lite kardemumma där emellan... :-)
Denna text är toppen!

2015-09-12

  Amari
Ja, vad är väl en bal på slottet...
Passar skägg till klänning?

Bra rolig text!
2015-08-24

  erkki
Jag kan trösta dig md att jag redan står i kön för att få nobelpriset. Före dig! Så risken är inte så stor att du tappar bort din skrivarmorsa. Annars håller jag ett öga!
Skoj text, och mera begriplig än poeter som tar priset! Eller prisen?
2015-03-22

  Anya VIP
Men så bra...gillar verkligen tanken med en skrivarmorsa. jag ska genast låta en sådan flytta in i en av mina lådor också. En välskriven text där jag känner igen mig mycket.
2014-08-29

  Connie
Fantastiskt härligt text med glimten i ögat!
2014-08-08

  Angel of love
Ler och tycker denna var fantastisk.
2014-06-18

  Lars Hedlin
TAck för denna ;) kram
2014-06-09

  anits VIP
Härlig läsning!
2014-06-07

  ResenärGenomLivet VIP
Kul att läsa...
2014-06-06

  Rozsi.kovacs

En underbar levande o roande text
du bjuder oss bravo Alva dags o kalva....
2014-06-06

  Ingrid Trolle
Härligt Alva.
Ett förkläde
i byrålådan är
nog inte dumt
att ha.
2014-06-06

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text. Småler.
2014-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP