Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson


Stillhetens lov!

Med sitt ”regn” av näckrosblad
och doften av skogsviol – lockar
och bedövar sommarljuset i
natten

Den högtidliga tystnaden brys bara
för ett kort ögonblick av en loms
skriande vid sin färd över den lilla
skogstjärnen intill barndomens
ängar och hagar


Raka furor speglar sig i det mörka
vattnet och ett svagt sus hörs från
trädens toppar


Stillheten som når längst in i hjärtat
ger fullkomlighet i det ”frusna”
ögonblicket - som sakta fasas ut
och bryts när solens strålar åter
välkomnar en ny sommardag!




Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 560 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-06-08 18:17



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Underbart ordat/ kram
2014-06-15

  LinneaH
Detta var väldigt vackert! Blev just sugen på att ta en liten promenad ut i skogen! :D
2014-06-12

  Palett
Så underbart vackert du beskriver stillheten vid din tjärn !
Stämningsfullt !
2014-06-09

  Lars Hedlin
Mycket vackert!
2014-06-09

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlat!
2014-06-08

  stig wikman
Mycket vackert ,
Lindha .

STOR APPLÅD
OCH KRAM.
2014-06-08

  träsnidaren
Underbar.
2014-06-08

  ResenärGenomLivet VIP
Ljuvligt vackert skrivet...känner stillheten...
2014-06-08

    ej medlem längre
Mycket vackert vid din lilla tjärn.
Fint diktat!
2014-06-08

  Larz Gustafsson VIP
Underbart!
Än en gång går min tanke till den fantastiska filmen "Gubben i stugan", där man de facto även hör en lom (om man inte är lomhörd).
Vikten av stillhet kan inte nog betonas i denna hektiska tid.
I början av nyssnämnda film ser man glimtar från det stressiga storstadslivet i vår huvudstad och sedan slås man av kontrasten på gården i de djupa dalaskogar där vår gamle vän Dan Andersson växte upp.
Bibeln talar hos profeten Jesaja om att man blir stark genom stillhet och förtröstan (Jes 30:15).
2014-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson