Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sverige i november.


Giv mig fåglarna,flickorna,blommorna åter. version 1.

En kall dimma täcker jorden.
En ledsnad vilar över världen.
Vi orkar inte ens leta efter fåglarna
vår tröst, vårt hopp.

I alperna fångas de i nät
att säljas,dödas,ätas.

Blommorna stänger vi in i husen,
där de torkar, vissnar, dör.

Och flickorna, de dansande, skrattande,
vad gör vi med dem?

Vi fångar, plockar, säljer och slår
tills de ber om ännu en tablett
för att orka natten.

Giv mig åter fåglar, flickor, blommor.
Och jag lovar er ett livgivande regn från söder.

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-12 15:16

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram