Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fredag den 13:e

fredag den trettonde
sextiotalshuset har förvandlats
till ett hemsökt herresäte
i ett brittiskt grevskap
sjuttonhundranittiofem
det har börjat gå rykten men
ingen i trakten säger som det är
dom pratar om vardagliga saker
medan deras ögon på ett skrämt och ivrigt vis
signalerar något annat
något till och med en dåre förstår

fredag den trettonde
vaknar ur ett vakuum
vid tolvslaget i natt lös det inte ur några fönster
nästan ingen klarade sig undan
när gasten kom på besök
i helt rätt tid går jag ut
går runt hörnet och krockar in i dig
vi pratar om vardagliga saker
medan mina ögon på ett blygt och ivrigt vis
signalerar något annat
något bara en dåre kan förstå




Fri vers av David Gustafsson
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-13 10:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

David Gustafsson
David Gustafsson