Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild i lupinhav :) 13/6 -14, mobilfoto.Texten kom i samband med att jag såg ett ungt par utanför tågfönstret igår , på perrongen, som sa farväl till varandra och strålade av mjuk skör vacker kärlek. I oss alla är detta förunderliga frö planterat...


Han sådde kärlek

 

Han sådde kärlek i vårt bröst

Små frön så omärkliga, för blotta blicken

Färglösa, rymmande alla färger

 

Han sådde kärlek
i vårt bröst
Det var nog fröna som kom före
som kom först
att gro i ordmån
Han gav oss röst

 

Han sådde kärlek i vårt bröst
Små frön så märkligt osynliga, för blotta ögat
Att gro i ordmån
Åt oss människor gav han röst

Vackra skapelse
Människovarelse!
Underbara Jord!

Ja, Halleluja! Gud är stor!

 

Han sådde kärleks frön i våra bröst
Det är så sällsamt när de kan få blomma
Varsamt omhändertagna genom tid, genom år        Genom strid, alla sår
Av tro och hopp blev de gödda

Till detta blev vi födda

Ja, Halleluja! Gud är stor

 

 

 

 

Eva mca 15 -16 juni 2014




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 688 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-06-16 13:32



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Bra ordat/kram
2014-10-07

  Bibbi VIP
Oändligt fint diktat.
2014-06-19

    ej medlem längre
Ja, han sådde kärlek. Så vackert du har diktat!
2014-06-16

  walborg
Tack för fin läsning
2014-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)