Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För mig är svenska språket kört...

Jag möter ett par som jag har mött på andra
träffar men vi har bara bytt några få ord då...
-Vi har varit och kört!
-Kört mc eller... -Spelat musik så klart!
Men vi kör vidare!
-Aha, spela mer? -Näj! Kör till ett annat ställe!

Jag kommer till en familj bjuds på kaffe. Sonen som är
i tioårsåldern går förbi och frågas vill du också vara med.
-Jag kör ju nu! -Vad kör du, frågar jag. -Spel på datorn!

Så möter jag en granne han säger han skall köra en runda.
-Med bilen, säger jag... -Näää köra joggingrunda!

Jag gick till stan. Full snöstorm. Gatorna mer än
översnöade. Nästan inga bilar alls ute. Snön på
trottoaren var nästan en meter hög. Jag gick in
på ett kondis och pustade ut. Fönsterrutorna där
var så igensnöade att man såg knappt ut...
Då kom ett par in, fick sitt kaffe, satte sig
ner vid mitt bord och jag sa:
-Inte många ute idag. Knappt jag kunde ta mig
fram i snöstormen... Och ni lyckades också...
-Ja vi körde hit! -Oj, sa jag, var det inte besvärligt
att ta sig fram inga gator var ju plogade ännu...
-De tittade på mig med stora ögon och sa:
-Vi körde ju hit inget besvär! -Med bil, sa jag...
-Nej sa de, vi körde skidor givetvis!

Så mötte jag en vän som klev av sin cykel och sa:
-Här ser du en som kört sig trött! -På cykel, sa jag.
-Nej inte alls men efter alla rundorna i simhallen.

Är det någon som kan förklara oavsett vad som görs
nu för tiden finns det bara ett verb för alla sysslor: Kör...











Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-16 11:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, det är bara att köra vidare ...
2014-06-16

  Lars Hedlin
JA inget är som det förr var!
2014-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt