Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägg till vad som redan står på min sida.


Utfylld profilbild.

Den vitskäggige sitter vidköksbordet.
Katten sover i hörnet.

Jazzen smyger in.
Katten sträcker på sig, gäspar.
Ett leende syns i mannens skägg.

Första melodislingan.
Katten njuter. Mannen gnolar.

Saxofonsolot får katt att resa sig, åma, slingra och tassa.
Se hans skuldror röra sig med jazzen.
Se mannen stryka sitt skägg.
När trumpeten tar vid, hoppar katten till,
och skäggmannen griper pennan:
Han vill skriva en dikt!!
Dikten:

"Till dig, flicka vänder jag mig,
du, som gav mig en så lycklig vår och sommar.
Du var så älsklig,fin, så genomskinlig.
Jag blev så klok och vis.

Men du var så ömtålig,
och jag älskade dig för mycket.
Det tog slut, innan hösten kom.
Visst är jag ensam nu
men ändå inte.
Vi har mötts, det kan aldrig försvinna.
Tack, rara, fina!"

Jazzen försvinner in i sitt hörn,
katten i sitt,
och mannen häller upp ett glas rött vin.

ue.






Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-16 21:19

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
gillar den här. mustig och jovialisk, i kontakt med sina minnen och inte alls särskilt egotrippad. jag läser den som generös. gillar tanken på katt och jazz som musor, skulle passa mig fint. (5:e stycket första raden jar -> jag.)
2014-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram