Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höljet



Husen och platsen
är tusen ljus

Ljusskepp av drömstjärnor
Ett köksfönster i ett inferno

Midsommarbarnen hänger
som fladdermöss utmed tunnelbanetunnelns innandöme

Vita raka räls
en leksaksvärld

Under solen finns en planet
där ekar det som i jättelika trappuppgångar

Högst upp
varenda nyckel passar

Där vid köksbordet
där en mycket liten man

Han sitter och tittar ut och tänker
att någonstans

Måste nog allt ta slut ändå
Det kan inte fortsätta i all oändlighet

Denna tanke viner genom huvudet
och försvinner.

Upphör tills den viner genom huvudet åter.

Precis som denna vindpust av liv
den liksom skalar av ett hölje

bit för bit
tills någonting mycket litet

och vackert befrias




Prosa av Lars Gullberg
Läst 385 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2014-06-22 13:34



Bookmark and Share


  pang
fantastisk filosofisk och bildlig dikt med djup och flöde.
2014-09-05

  Marita Ohlquist VIP
En bra text att läsa långsamt!
2014-06-22

  gunnnar nylund VIP
Härliga metaforer... tänkvärd text... bra skrivet!!
2014-06-22

    ej medlem längre

En text att ta till sig
flytande och lättläst ...
2014-06-22

  Maria Natasja
"Ett köksfönster i ett inferno"


Denna text är jättebra..
Ser allt glasklart då jag läser..och orden ringlar på oavbrutet..

Snyggt!

2014-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg