Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stoft gas och nebulosor









Skuggnatten är kall.
Vi spelar fia med knuff utan tärning.

knuffar varandras små pluttar
fram och åter.

Bordet är svart
med en duk med stjärnor som lyser.

Det är egentligen Stjärnorna som spelar med varandra
och dansar omkring i ljuset från fönstret

Jag sitter ensam och tänker
hur hemskt det är där ute när de plötsligt bara slocknar och dör.

faller ned från stjärnklara nätters hav och försvinner
mitt i ett spel kanhända




Prosa av Lars Gullberg
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-22 16:22



Bookmark and Share


  Nanna X
elegant möte mellan den lilla världen och den stora rymden på spelbordet...
2014-07-14

  jimmy johansson
En sfärisk vit tärning utan sina svarta ögon.
Noll till antalet.
En essä med både stil och tema som en skriftstudie utan garnetyr.
Ett rehabiliterat skrivalster.
Ymnigheten.
Nu noterar antecknaren sekundära förtecken, en reserverad intensifiering i diktörens nu så nätta ingress.
Vill lätt adoptera dig.
Kanske stoppa upp dig inför framtida bruk.
Prototypen för spelet dirigeras av en urtext från fossila arketyper.
Du eller jag.
Vi eller dom.
Ingenting blir föråldrat i sin grundkaraktär.

2014-06-28

    ej medlem längre
Den här tyckte jag om. Snyggt!
2014-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg