Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan som gick förlorad utan en chans

En ny dag, samma känslor.
Försöker om och om igen, men lyckas aldrig.

Nu är hon där igen. Rakbladet mot den tunna huden.

Det gör ont, men inte på långa vägar så ont som allt hon bär inom sig.

En befriande smärta.

Blodet som rinner, hennes fingrar börjar bli kalla.

Hon märker ingenting. Inget annat än att hon lever.

En levande smärta, något hon kan kontrollera.

Trodde flickan inte längre. Konflikter, hat, ilska och sorg.

Så mycket hon inte kan sätta ord på.

Vill inte mer, men kan inte vara utan.

Konflikterna rasar i henne, och hon är rädd.

Hur kan flickan leva såhär?

Dag som natt, sommar som vinter, alltid denna rädsla. Aldrig lycklig.

Flickan skadar sig själv, utan att se det så.

Hon dödar delar av henne för att fortsätta leva fysiskt.

Rent psykiskt är hon redan död.

Flickan dog redan vid det första draget av något vasst mot sin hud,

Vid den första droppen blod som rann.
Ett skal, men likväl ett levande sådant.
Ett skal med känslor. Känslor av förvirring, sorg och ibland

Men bara ibland, glädje.

Varför kan ingen se? Är flickan så osynlig? Vem är hon?

Hon vet inte längre.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Eden Halvorsen
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-23 08:18



Bookmark and Share


  Annika Persson
Den här flickan är inte dyster. Hon har en ljus framtid att se fram emot.
2014-06-23

  Annika Persson
Den trettonåriga flickan sprang in i snårskogen för att sätta sig på en stubbe och ställde en mängd frågor till sig själv, som ännu inte gick att svara på. Några frågor var redan avverkade för klok har hon alltid varit. Hon lever för att livet är en gåva och att man lär sig något nytt varje dag för livet. Tiden går fort, men man har tid att göra det man vill. Ingen idé att stressa medan man är på väg in i vuxenvärlden, tänker hon. Stressen kommer sedan. Hon har sett hur vuxna strävar mot sina mål i sina bilar medan de kör till jobbet, kommer hem till familjen, tryggheten som förankras hos individen, som möter den krassa verkligheten.
2014-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Eden Halvorsen
Eden Halvorsen