Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://new.biblegateway.com/passage/?search=jesaja+63&version=HCSB;SFB;NLT Vedergällningens och återlösningens dag


Jesaja 63

VEM ÄR HAN ? Vet du det?
Vet du vem som HAN kommer för att trampa?


Jesaja 63: 1 Vem är han som kommer från Edom,
från Bosra i högröda kläder,
så präktig i sin dräkt, så stolt i sin stora kraft?
"Det är jag som talar i rättfärdighet,
jag som är mäktig att frälsa."
2 Varför är din dräkt så röd,
varför liknar dina kläder en vintrampares?
3 "En vinpress har jag trampat, jag ensam,
ingen i folket hjälpte mig.
Jag trampade dem i min vrede,
trampade sönder dem i min förbittring.
Då stänkte deras blod på mina kläder,
så att jag fick hela min dräkt nerfläckad.
4 Ty hämndens dag var i mitt hjärta,
och året för min återlösning hade kommit.
5 Jag såg mig omkring,
men det fanns ingen hjälpare.
Jag stod där i förundran,
men det fanns ingen som understödde mig.
Då hjälpte mig min egen arm,
och min vrede understödde mig.
6 Jag trampade ner folken i min vrede
och gjorde dem druckna i min förbittring,
jag lät deras blod rinna ner på jorden."




Bunden vers av vildvin
Läst 260 gånger
Publicerad 2014-06-24 23:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vildvin
vildvin