Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ondskan i en Tupperware-burk


Inom mig
finns det någonting som värker

Jag kan inte förklara för doktorn vart smärtan sitter
eller varför den ens finns där

Den är bekant
- jag har levt med den i hela mitt liv

Jag föreställer mig en Tupperwareburk med ett hårt, åtskruvat lock
där dväljer det i mörkret
i sin egen stank
Och i sin egen ondska.

Men ibland smyger den ut
när jag minst anar det

Och paralyserar hela mig
för en sekund

Sedan kommer värken i bröstet.

Något bänder i mina revben och klöser mig inifrån
Krossar mina lungor, sliter sönder mina organ
Får mitt hjärta att slå i 110

Sen stannar allting
jag kan inte andas

Men jag kvävs inte.

Sen försvinner det och lämnar mig ensam kvar
med vita knogar står jag där och kramar om diskbänken med krampande händer

Och jag minns inte var det gör ont
eller varifrån smärtan kom

Hur kan jag få hjälp
hur kan jag få svar

När ondskan som skadar mig
kanske bara är jag?




Fri vers av DitaDaegonna
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-26 00:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

DitaDaegonna
DitaDaegonna