Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älvornas dans



Det går en saga, en sägen
om skogens briljans
där vid bäcken de virvla
oh älvornas dans

Pärlor av vatten i blänkande kaskad
det går en visa ur bäcken
en porlande parad

Här dansar blommor
till junivindens milda röst
svävar i lilla ängen
hör koltrastens sång i öst

Strödda diamanter av solen i skyn
blänker i vattnet
kysser fagert min syn

Älvorna tindrar
genom höljets hemlighet
sagovärmd jag vandrar
i hängivenhet


© Gabrielle Laurèntzen




Fri vers (Fri form) av Gabrielle Laurèntzen
Läst 711 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2014-06-28 12:18



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Sagoskimmer
2015-02-11

  Carl Mikael Fäldt
Med några små justeringar är nog denna text en av de vackraste jag läst!


2014-08-09

  S.A.I. Steve Lando VIP
fagersam naturlyrik
2014-07-31

  Linda CH VIP
Sagoskimrande vacker poesi!
2014-07-17

  Connie
Varm och ljuvlig liten text!
2014-07-16

  mare VIP
Vacker dikt
dina ord dansar
2014-07-02

  gunnnar nylund VIP
Ja, vem kan motstå en älvas dans...fint!!
2014-07-02

  Bo Himmelsbåge
GRATTIS, vännen, till den väl värda uppmärksamheten!
2014-07-01

  Bo Himmelsbåge
Mycket varm, öm, skön o naturlyrisk dikt, som svävar lätt o fint över sommarens ängder!

Sparas i min poesibok!
2014-06-30

  Lars Hedlin
Så fint du skriver..man blir glad ;)
2014-06-29

  Chawa VIP
"....sagovärmd jag vandrar
i hängivenhet..." - så gör även jag efter ljuv läsning! Vackert rimsmide förgyller din trolska bildrika dikt! Tack!
2014-06-28

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert rimmat...orden ger ljuvliga bilder...
2014-06-28

  louisegirl
Ljuvlig!
2014-06-28

  cilax VIP
fin klassisk poesi
2014-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Gabrielle Laurèntzen
Gabrielle Laurèntzen