Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev inspirerad av en artikel i tidningen Trots allt skriven av Owe Wikström på temat \"Vad ska vi med kyrkan till?\"


LIVETS CENTRUM



I ur och skur
står du där
stor och ståtlig
- historia bär

Du är den plats
i vår kultur
som är ett centrum
- ger struktur

Dina rum
döljer helighet
ibland upplevd
- alltid verklighet

Här firas mässa
Ordet predikas
Guds gåva till oss
- livet berikas




Fri vers av Jojo
Läst 525 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-29 15:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En till synes nästan "enkel" dikt, men inte lätt att skriva,
gillar rytmen och styckena, och temat.
2006-04-02

  Pica pica
Detta är en stilfull dikt, om du frågar mig. Med värme lyfter du fram kyrkans positiva sidor i en allt mer sekulariserad kultur. Visserligen står kyrkan också för en mängd negativa värderingar, särskilt sett ur ett historiskt perspektiv, men det goda i kyrkans roll belyser du på ett väl gestaltande sätt.

Också diktens form tycker jag om. Den är skön att läsa med sitt lättsamma flyt.
2006-03-30

  * Ammi *
Åh jag har gett upp kyrkan till vidare, men visst finns den ändå där..fin text
2006-03-29

  Fredrik Stillesjö
Kyrkan är viktigare än vi tror,vilket jag tycker du fångat på ett utmärkt sätt. Håller med i detta./MVH FS
2006-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo