" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




Kaffedrickande

 

Jag sitter i en vrå
på innerstans café.
Och röken ligger grå
runt nattens kabarét.

En kaffe svart och rak,
serverar mig med sukt
av kaffets mörka smak
och bittra ledsna lukt.

Vem är den flickan där,
med ögon av kristall?
Som sitter blott och tär
på sorgens hårda pall.

Och varför syns en tår
på mannens bleka nos?
Hans ljusa tjocka hår,
en slocknad, svärtad ros.

Betänker runtomkring
hur livet går förbi.
Jag dricker upp allting,
och sakta gör sorti.

En gråten liten kopp
står ensam vid ett bord.
Ett öra och en kropp
förtappad på sitt ord.




Fri vers av Blake
Läst 1135 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-03-29 15:36



Bookmark and Share


    efemär
"En gråten liten kopp" raden är så snygg. tycker det är fantastiskt att du kan med de orden kan förmedla så mycket av en känsla.

jag gillar verkligen ditt sätt att skriva
2011-08-15

  Linda CH VIP
En fantastisk betraktelse över en kopp kaffe!
2011-08-15

    Franz Reichelt
jag gillar kaffe men jag brukar inte gilla texter som rimmar men jag gillade den här
2011-08-15

  Stefanie Nerman
underbar läsning!
bilderna radar verkligen upp sig i huvudet i
tackt med att man läser,
känns nästan som en låttext,
underbart vacker hursom helst!
2007-02-05

  Tove Meyer VIP
detta känns som något cornelis kunde ha skrivet. vilken iakttagelseförmåga. jag tycker att du lyckas utomordentligt med rimmen, sista raderna är magnifika, för visst finns det inget sorgligare än en gråten liten kopp.
2006-04-22

  himlens hemlighet VIP
fint fint fint bra bra bra wow!
men jag är nog konservativ och undrar över rutmönstret precis som anguis...men annars var det en underbar läsupplevelse...tack!

och tack daniel som skicka hit mig!
2006-04-01

  Daniel_78 VIP
Detta om något är Lysande!

Det får bli en favorit..
i hopp om att fler
kan uppmärksamma denna
2006-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Blake
Blake